Tri-Bekk Hűtés és Klímatechnikai Kft.
Épület- és gépjármű hűtéstechnológia

 +36-30-390-4604
 info@bekk.hu

Épületklímák, lakásklímák

Klíma telepítés, beszerelés

A klímaberendezések a 90-es évektől az üzletek, irodák után a lakásokban is teret hódítottak. A klíma napjainkban már nem számít luxusnak, hanem a különböző modellek széles vásárlóközönség számára elérhetők sokféle árkategóriában. Ahhoz azonban, hogy a klímaberendezés Ön megelégedésére szolgáljon, fontos, hogy a klimatizálandó helyiségbe a legmegfelelőbb készülék kerüljön, és a beszerelés szakszerűen történjen. 2015. június 15-től kizárólag olyan vállalkozások végezhetik el a hűtőközeggel rendelkező klímaberendezések telepítését, akik rendelkeznek a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál regisztrációval és megfelelően képesített szakemberekkel.

A klímabeszerelés, telepítés során meghatározásra kerül a beltéri és kültéri egységek pontos helye, majd az összekötő csövek és vezetékek kiépítése, a falakon átvezető furatok kialakítása, Felszerelésre kerül a kültéri egységet tartó konzol és a beltérit tartó alaplemez. A csövek összekötése után, amennyiben a megvásárolt készülékhez biztosított hűtőközeg a hosszú csövezési távolság miatt nem elegendő, akkor klímagázzal történő utántöltés szükséges. Végül az elektromos bekötések is megtörténnek, és a rendszer próbaüzembe állítható, melynek során műszerekkel kontrollálásra kerül a tökéletes működés.


Klímatisztítás, karbantartás

A klímaberendezés hosszú élettartamának megőrzése, gazdaságos működésének fenntartása, valamint az egészség megóvása érdekében legalább évente ajánlott a készülék tisztítását, karbantartását szakemberrel elvégeztetni. Mivel a hőcserélők lemezei között felgyülemlő szennyeződés a kondenzátorok hőleadó képességének befolyásolása, a levegő áramlásának akadályozása által rontja a készülék hatásfokát, ezért tisztítás hiányában az több áramot fogyaszt, valamint a keletkező nagyobb terhelés gyorsabb elhasználódáshoz vezethet. A rendszeresen nem tisztított légkondicionáló belsejében a párás közeg ideális környezetet teremt a különböző baktériumok és gombák számára, melyek a készülék elindításakor a helyiség légtérbe jutnak, így kellemetlen szagokat árasztanak, illetve megbetegedést is okozhatnak.

A klímakarbantartás nemcsak a beltéri egység szennyeződéseinek eltávolítását, fertőtlenítését foglalja magába, hanem a kültéri egység tisztítására, a szűrők takarítására, cseréjére, valamint a teljes rendszer átvizsgálására, a csővezetékek állapotának, a rendszer nyomásának ellenőrzésére is kiterjed. Ezeket a munkákat a készülékek garanciájának megtartása érdekében, csak F-gáz azonosítóval rendelkező szakember végezheti.

Klíma javítás

A klímaberendezések rendkívül összetett rendszerek, melyeknél rendszeres karbantartás esetén is előfordulhatnak meghibásodások. Amennyiben a csővezetékek sérülése, a tömítések elfáradása miatt hűtőközeg párolog el a rendszerből, a klíma nem hűt vagy csökken a teljesítménye. Ezt egyes modellek villogó LED-ekkel is jelzik. Fontos, hogy ilyenkor nem szabad tovább használni a klímát, mert ez tönkre is teheti a készüléket. A kültéri egység rázkódása, zajos működése gyakran az egység alatti gumibakok elöregedésére vezethető vissza, melyek cseréjével ez orvosolható. Azonban a zajos működés, a zörgő-kopogó hang a kompresszor meghibásodásából is származhat. Gyakori probléma a cseppvíz elvezetés elzáródása, melynek tünete lehet a víz megjelenése a falon és a beltéri egység alatt. Az elektromos meghibásodásokat általában hibakódokkal jelzik a beltéri egységek vagy a készülék el sem indul. Mindezen hibákat a megfelelő szaktudással és tapasztalattal rendelkező klímaszerelők diagnosztizálni és javítani tudják.

Forduljon hozzánk!

Cégünk vállalja épület- és lakásklímák szakszerű telepítését, időszakos karbantartását, tisztítását, a meghibásodott készülékek javítását.

Kapcsolódó dokumentumok:

Épületklíma, hőszivattyú szerelési árlista »

Sinclair épületklíma katalógus »

Midea épületklíma katalógus »

Sinclair épületklíma árlista 2022-07-19 »

Sinclair Hőszivattyú árlista 2022-07-28 »

Több évtizedes tapasztalat az épület- és gépjármű klímatechnika területén!

7632 Pécs, Északmegyer dűlő 32.
Telefon / fax: +36-72/216-764
E-mail:
Autóklíma, raktérhűtés, állófűtés:
Bekk Norbert +36-30/390-4604
Épületklíma:
Bekk Róbert +36-30/620-3889

© TRI-BEKK Kft - Minden jog fenntartva

Weboldal: